Tjänster

TJÄNSTER


 

 

Hunddagis


 

 

Välkommen till Norrköpings mest centrala hunddagis!

 

Hundarna hålls tillsammans i mindre grupper om 5-7 individer per grupp i en mysig hemmiljö. I rummen finns gott om mjuka liggplatser och utanför hunddagiset finns en stor rasthage där hundarna kan få möjlighet att busa tillsammans med sina rumskamrater.

 

Alla hundar är olika och vi anpassar vila, lek och motion efter hundens individuella förutsättningar och behov. Vi vill att våra dagishundar ska vara redo för äventyr med sina ägare när dagen är slut och hundarna ges möjlighet till mycket vila i en lugn och behaglig atmosfär.

 

Våra dagishundar:

 

  • Är max 55 cm i mankhöjd.OBS! Vi har fyra platser för hundar upp till 65 cm i mankhöjd.
  • Är kastrerade (om det är en hane)
  • Är minst 6 månader gammal vid inskolningen
  • Trivs bra tillsammans med andra hundar

En dagisplats kostar 3450 kr/månad och hunden är då välkommen alla helgfria vardagar.

 

Välkommen med din intresseanmälan!

 
Hundrastning
Brukar du stressa hem på lunchen för att gå ut med hunden?


Sluta med det och låt oss ta med din ögonsten på promenad istället. Hundrastning är en av våra mest populära tjänster.


Tjänsten hundrastning består av en kortare promenad på ca 15–20 min, tass/pälstorkning vid ruskväder, eventuell utfodring samt vattenbyte/koll. Efter promenaden skickar vi ett sms med lite kort info om promenaden och om det varit något speciellt. Promenaden anpassar vi efter hunden/hundarna och det brukar ofta förekomma någon form av aktivering.


Innan vi tecknar avtal med nya hundrastningskunder erbjuder vi ett kostnadsfritt hembesök så att vi får chans att bekanta oss lite närmare med varandra. Det är väldigt viktigt för oss att både hundar och ägare känner sig trygga med oss. Självklart är det inget köptvång efter mötet.


Kontakta oss för information om priser!

Djurvakt i hemmetVar hittar man någon som kan passa ens gris, ödla, häst eller katt? Hos MEST Djur så klart.


När du ska resa bort tar vi hand om dina djur (ej hund) i deras välbekanta och trygga hemmiljö. Vi kommer hem till djuren upp till 2 gånger per dag och ser till att de får sällskap och den skötsel som de behöver.


Vi skräddarsyr en lösning som passar just ditt djurs artspecifika krav och behov.


  SmådjurspensionatVälkommen till en helt ny del av MEST Djurs verksamhet, i juni 2018 öppnade vi upp vårt alldeles egna smådjurspensionat. Pensionatet finns i våra lokaler på Lindövägen 77 i Norrköping.


Här får dina små fyrbenta vänner (d.v.s. kaniner och gnagare) en trygg och lugn vistelse i vårt nyinredda smådjursrum. Rummet är ljust och luftigt med plats för 22 djur. Du kan välja att ta med en egen bur (gäller inte kaniner) eller hyra en på plats.

Om du väljer att ta med egen bur så måste den uppfylla måttkraven från Jordbruksverket gällande bottenyta, sidmått och höjd. Prata med oss vid bokningen så hjälper vi dig att kontrollera måtten. Vi går redan nu efter de mått som träder i kraft 14/7 2019 då övergångsperioden för de nya reglerna går ut.


I vistelsen ingår:

•Daglig tillsyn om skötsel av utbildade djurvårdare (okulär hälsokoll, utfodring, vattenbyte, daglig burstädning)

•Strömaterial

•Hö

•Sandbad för de arter som ska ha det.

•Berikning i form av ex. sly

•Minst 1 storrengöring av buren per vecka.


Att ta med hemifrån:

•Eget foder för att undvika hastiga foderbyten. Hö ingår i vistelsen men eget hö får tas med om man så önskar.

•C-vitamintillskott till marsvin

•Eventuella mediciner och fodertillskott.

•Kopia av vaccinationsintyg (kanin)

•Skriftliga instuktioner om dina djur behöver någon särklid omsorg.


              DjurtaxiKontakta oss när du behöver hjälp att transportera ditt djur ex. till veterinären eller till pensionat. Vår bil är godkänd för så väl korta som långa transporter (över 8 timmar).


I vår bil reser dina husdjur tryggt i rejäla burar som är godkända av Länsstyrelsen.

Baktill finns en stor krockgodkänd hundbur där även stora hundar kan resa  bekvämt och säkert. Buren är inredd med en mjuk värmeisolerande pläd med fuktbarriär som gör att hunden håller sig torr och varm samt en filt att mysa med. Golvet i burena är halksäkert tack vare en rejäl gummimatta.


Vi har även krockgodkända bilselar som gör det möjligt för oss att transportera hunden lika säkert i baksätet som om den hade suttit bak i buren om det av någon anledning inte funkar för hunden att åka i buren


För små hundar, katter och smådjur finns stabila transportburar som sätts fast i sätet eller inne i den stora buren. Även dessa är inredda med samma typ av pläd som finns i den stora buren. För smådjuren blir det en mysig halmbädd.


Efter varje transport desinficeras burarna och nytvättade plädar läggs in. Bilen är utrustad med första hjälpen-kit för djur, brandsläckare och en termometer för att hålla koll på temperaturen så väl i kupén som i lastutrymmet under färden. Vid samtliga transporter finns vatten tillgängligt i bilen samt en utbildad djurvårdare.


Behöver du hjälp med något gällande dina husdjur som inte står med här ovan?


Inga problem! Kontakta oss så ska vi försöka hjälpa dig. Vi arbetar med alla djurslag, från guppy till noshörning.

MEST DjurVi underlättar vardagen för dig som djurägare genom att erbjuda ett brett utbud av tjänster som kan anpassas efter just dina behov och önskemål.

Följ oss gärna på Facebook!

KONTAKTA OSS


Lindövägen 77

602 28 Norrköping

0761850477

0704744915


ÖPPETTIDERVälkommen till oss!

Här nedan kan du se våra olika öppettider.


Hunddagis & butik

Måndag - fredag

06:30-18:00


Smådjurspensionat

Måndag - fredag

 06:30-09:00 samt 15:00-17:45

Helger efter överenskommelse. Bokas i förväg.